این راه‌های ساده را برای بهبود حافظه خود امتحان کنید.

نوشته کادر مایو کلینیک

نمی‌توانید کلید ماشین‌تان را پیدا کنید؟ لیست مواد غذایی‌تان را فراموش کرده اید؟ آیا نمی‌توانید نام مربی شخصی‌ای که در باشگاه دوست داشتید را به یاد بیاورید؟ شما تنها نیستید. همه گاهی چیزهایی را فراموش می‌کنند. بااین‌حال، از دست دادن حافظه چیزی نیست که سرسری گرفته شود.

اگرچه هیچ تضمینی در مورد جلوگیری از از دست دادن حافظه یا زوال عقل وجود ندارد، برخی فعالیت‌ها ممکن است به شما کمک کنند. هفت راه ساده برای تقویت حافظه‌تان را در نظر داشته باشید – و بدانید که چه زمانی برای از دست دادن حافظه به دنبال کمک باشید.

1. فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود بگنجانید

فعالیت بدنی باعث افزایش جریان خون به کل بدن شما از جمله مغزتان می شود. این ممکن است به حفظ حافظه شما کمک کند.

برای اکثر بزرگسالان سالم، وزارت بهداشت و خدمات انسانی حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط، مانند پیاده‌روی‌سریع، یا 75 دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید، مانند آهسته دویدن را توصیه می‌کند – ترجیحاً در طول هفته پخش شود. اگر برای یک تمرین کامل وقت ندارید،  برای چند پیاده‌روی 10 دقیقه‌ای در طول روز وقت پیدا کنید.

2. از نظر ذهنی فعال بمانید

همانطور که فعالیت بدنی به حفظ فرم بدن شما کمک می‌کند، فعالیت‌های تحریک‌کننده ذهن به حفظ فرم مغز شما کمک می‌کند – و ممکن است جلو فراموشکاری را بگیرد. جدول کلمات متقاطع حل کنید. بریح بازی کنید. هنگام رانندگی از مسیرهای جایگزین استفاده کنید. نواختن یک ساز را یاد بگیرید. در یک مدرسه محلی یا سازمان محله‌ای داوطلب شوید.

3. به طور منظم معاشرت کنید

تعامل اجتماعی به دفع افسردگی و استرس کمک می‌کند، که هر دو می‌توانند در فراموشکاری سهیم باشند. به‌دنبال فرصت‌هایی برای گردهم‌آیی با عزیزان، دوستان و دیگران باشید – به خصوص اگر تنها زندگی می‌کنید.

4. سازماندهی کنید

اگر خانه‌تان نامرتب و یادداشت‌هایتان به‌هم‌ریخته باشد، محتمل‌تر است چیزهایی را فراموش کنید. کارها، قرارها و سایر رویدادها را در یک دفترچه یادداشت، تقویم یا برنامه‌ریز الکترونیکی خاص یادداشت کنید.

حتی ممکن است هر ورودی را با صدای بلند تکرار کنید تا آن را در حافظه خود تثبیت کنید. لیست کارها را به روز نگه دارید و مواردی را که تکمیل کرده‌اید تیک بزنید. مکانی را برای کیف‌پول، کلید، عینک و سایر وسایل ضروری خود کنار بگذارید.

حواس‌پرتی را محدود کنید و کارهای بیش ازحد زیادی را همزمان انجام ندهید. اگر روی اطلاعاتی که می‌خواهید حفظ کنید تمرکز کنید، محتمل‌تر است بعداً آن‌ها را به خاطر آورید. مرتبط کردن آنچه را که می‌خواهید حفظ کنید به آهنگ مورد علاقه یا مفهوم آشنای دیگری نیز ممکن است کمک کند.

5. خوب بخوابید

خواب نقش مهمی در کمک به شما در تثبیت خاطرات بازی می کند، تا بتوانید آنها را  در آینده به یاد آورید. خواب کافی را در اولویت قرار دهید. بیشتر بزرگسالان به هفت تا نه ساعت خواب در روز نیاز دارند.

6. رژیم‌غذایی سالم داشته باشید

یک رژیم‌غذایی سالم ممکن است به همان اندازه که برای قلب شما مفید است برای مغز شما نیز مفید باشد. میوه، سبزیجات و غلات کامل بخورید. منابع پروتئینی کم‌چرب مانند ماهی، لوبیا و مرغ بدون پوست را انتخاب کنید. آنچه می‌نوشید نیز مهم است. الکل بیش از حد می‌تواند منجر به سردرگمی و از دست دادن حافظه شود. مصرف مواد مخدر هم همینطور.

7. بیماری‌های مزمن را مدیریت کنید

از تجویزات درمانی پزشک تان برای بیماری‌های پزشکی مانند افسردگی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی و کم‌شنوایی تبعیت کنید. هرچه بهتر از خود مراقبت کنید، احتمالاً حافظه شما بهتر خواهد بود. علاوه بر این، داروهای‌تان را به طور منظم با پزشک‌تان بررسی کنید. داروهای مختلف می‌توانند بر حافظه تأثیر بگذارند.

چه زمانی برای فراموشکاری به دنبال کمک باشیم

اگر نگران فراموشکاری هستید – به خصوص اگر فراموشکاری بر توانایی شما برای انجام فعالیت های معمول روزانه تأثیر می‌گذارد یا اگر متوجه شدید که حافظه‌تان دارد بدتر م‌شود – با پزشک‌تان صحبت کنید. او احتمالاً یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و نیز حافظه و مهارت‌های حل مسئله‌تان را بررسی می‌کند.

گاهی اوقات آزمایشات دیگری نیز مورد نیاز است. درمان بستگی به این دارد که چه چیزی در از دست دادن حافظه تان سهیم است.